2023 IIHF: Danmark slår Frankrig 4-3 i VM

Stock Photo, tags: frankrig 4-3 - images.unsplash.com

Det danske hockeylandshold besejrede søndag Frankrig 4-3 ved VM. Det lykkedes for holdet at score to point i overtiden i deres sidste kamp. De sidder nu på tredjepladsen efter USA og Sverige.

Danmark spillede deres spil voldsomt fra begyndelsen, hvor NHL-stjernen Nikolaj Ehlers scorede deres første mål efter 12 minutters spil. Powerplayet resulterede i endnu et point af Mikkel Bødker ti minutter senere.

Frankrig trak sig dog ikke let tilbage. De blev mere offensive i anden halvleg med Guillaume Leclercs mål efter at have handlet med Frederik Dichow. Anthony Rech scorede også ved at sende et baghåndsskud, hvilket gjorde pointene lige.

Frankrig var dog ikke i stand til at bevare deres position, da danske Nick Oelsen rykkede ud for at score endnu et mål. I slutperioden styrede Danmark kampen, selvom det ikke lykkedes at score de sidste 20 minutter. De lavede derefter deres sidste point i overtiden med Patrick Russells langskud.

NHL’s spillere indrømmer utilfredshed med deres præstationer

Selvom Danmark vandt kampen, udtrykte Russell utilfredshed med holdets spil.

“Vi havde muligheden for at tage tre point. Selvfølgelig kan det vise sig sindssygt vigtigt, at vi trods alt vandt i overtid. Men det er en lille skuffelse, fordi vi ikke spillede ikke op til vores bedste. Vi kan meget bedre.”

Patrick Russell, Danmarks angriber

Ehlers forklarede også sine tanker om kampen og deres præstationer, som han ikke anså for gode nok.

“En sejr er man altid glad for. Men det var ikke kønt derude. Men Frankrig er ikke et dårligt hold. De har gode spillere, og det viste de i dag. De spillede en god kamp,” sagde Ehlers.

Ikke desto mindre kunne Danmark sikre sig deres plads og fortsætter deres præstationer i VM. I næste kamp skal de på tirsdag mod Østrig.