2023 European Games: Atleter skinner i jagten på OL i Paris 2024

Video, tags: ol - Youtube

De europæiske lege i 2023 i Polen er skudt i gang med fremragende præstationer af atleter, der konkurrerer om pladser til OL i 2024 i Paris. Fremragende vindere som Miltiádis Tentóglou, Daniel Ståhl og Wojciech Nowicki har sat deres præg på forskellige begivenheder.

Tokyo 2020-guldvinderen Tentóglou udmærkede sig i mændenes længdespring. Trods en udfordrende modvind på 1,3 sejrede Tentóglou med et bemærkelsesværdigt spring på 8,34m.

Nowicki glædede hjemmepublikummet med et guld i hammerkastet. Hans imponerende kast på 79,71 m satte scenen for at opgradere sin sølvmedalje. I mellemtiden dominerede den regerende olympiske mester Ståhl diskos for mænd med et kast på 67,25 m.

På trods af at hun blev nummer syv, er Ana Peleteiro fortsat fast besluttet på at genvinde sin topkondition. Hendes 13,67 meter spring er en væsentlig milepæl i hendes VM-forberedelse efter barsel. Peleteiro understregede vigtigheden af at tage det trin for trin og undgå at forhaste Paris 2024-relateret planlægning.

Italien har topplaceringen i de europæiske atletikholdsmesterskaber med 294,00 point. Værtsnationen Polen følger på andenpladsen med 258,50 point. Tyskland er bagud på tredjepladsen med to point.

De europæiske lege begyndte med, at Polen fejrede en sejrrig start, hvor de vandt guldmedaljen i Kvinders Kajak Fire 500 m-finalen. Ukraine oplevede også dobbelt succes i kanosejlads. De vinder i både kvindernes kano dobbelt 500m løb og mændenes kajak dobbelt 500m finalen.

Tyrkiets Ismail Keleş sikrede sig en plads i mændenes 10m luftpistol. Klaudia Bres sikrede Polens repræsentation med en sejr i kvindernes 10m luftpistol.

Nye sportsgrene og medaljer

De europæiske lege introducerede “strandhåndbold”, hvilket gav Spanien, Ungarn, Danmark, Norge og Tyskland mulighed for at konkurrere om de første medaljer.

Tyskland tog guldet i mixeddouble, mens Rumænien sikrede sig bronzen. Spanien og Ungarn udmærkede sig i herrefinalen. I mellemtiden skrev Spanien og Danmark historie i kvindernes finale.

Ud over de europæiske lege var der bemærkelsesværdige resultater i Paris 2024-kvalifikationen. Georgiens Nino Salukvadze skrev historie, og blev den første kvinde til at konkurrere i ti olympiske lege, hvilket demonstrerede sin udholdenhed og dedikation til sin sport.