2023 BWF World Championships: Danmarks mixeddouble sejr over Taiwan i tre sæt

Video, tags: danmarks bøje og christiansen - Youtube

Danmarks mixdoublepar Alexandra Bøje og Mathias Christiansen sikrede sig tirsdag sejren mod Taiwan i VM i tre sæt med 19-21, 21-18 og 21-10.

Bøje og Christiansen spillede mod Yang og Hu fra Taiwan. Ifølge Joachim Fischer, en tidligere topspiller i kategorien mixeddouble, var Taiwan en hensynsløs modstander med en meget uortodoks måde at spille på.

“Danskerne fik det løst rigtig flot. Især i tredje sæt de, at de var et over deres modstandere, og det giver forhåbninger om, at det kan blive en god turnering for dem, niveau de får det svært i næste runde,” sagde Fischer.

Danmark fik en flot start med stillingen 18-14. De var i spidsen, inden Taiwan slog sig tilbage, og sendte Danmark i forlænget spilletid. Andet sæt startede heller ikke lovende, men det lykkedes for Bøje og Christiansen at få Danmark tilbage i føringen.

Til sidst formåede de på et tidspunkt at udjævne deres score fra 4-4 til 10-5 og vandt i sidste ende andet sæt med en score på 21-18.

Det var i tredje runde, at Danmark endelig kom på benene igen. Bøje lukkede sættet mod Taiwan med en tilfredsstillende sejr. Selvom de oplevede nogle tilbageslag i løbet af de tre sæt, kom Danmark til sidst ud som vinder.

“Det var ikke det sjoveste at skulle til at finde en god retur, for de havde lige været rigtigt gode i de seneste serv-retur-situationer. Det gik vores hoved primært med lige der,” sagde Christiansen.

Bøje og Christiansens sejr mod Taiwan opgraderede dem til 11.-seed-placeringen i verdensmesterskabet. Udover verdensmesterskabet i 2023 har duoen tidligere deltaget i en række mesterskaber, herunder semifinalerne i Thailand Open og Singapore Open.

Til deres næste runde skal Bøje og Christiansen højst sandsynligt spille mod Feng og Huang fra Kina. Feng og Huang er den tredje seed i verdensmesterskabet.