9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


UFC suspenderer ny signatur i 2 år på grund af USADA-overtrædelse

Video, tags: af - Youtube

Den kommende UFC-kæmper Jose Henrique har accepteret en to-årig suspension efter at have brudt kampagnens antidopingpolitik, som bekræftet af det amerikanske antidopingagentur torsdag den 1. juni. Selvom Henrique har haft tidligere MMA-kampe og præstationer , har han endnu ikke fået sin debut i oprykningen.

Efter en lægemiddelscreening uden for konkurrence den 8. marts testede Henrique positiv for to metabolitter af det anabolske middel nandrolon – 19-norandrosteron og 19-noretiocholanolone. Den to-årige suspension af Henrique tvinger ham til at sidde ude af enhver UFC-kamp indtil den 8. marts 2025.

“Nandrolone og andre 19-norsteroider er ikke-specificerede stoffer i klassen af anabolske midler og er til enhver tid forbudt under UFC’s antidopingpolitik og UFCs forbudte liste,” sagde USADA.

Agenturet sagde, at atleter skal erklære forbudte stoffer, de har brugt i de foregående 12 måneder, når de tilmelder sig UFCs antidopingprogram.

“En atlet, der afgiver en sådan erklæring, vil ikke blive anset for at have begået en overtrædelse, men afhængigt af stoffet kan det blive påkrævet at afholde sig fra konkurrence i en periode på mindst seks måneder og give mindst to negative prøver,” sagde USADA.

Jose Henriques karriere

Som blot 20-årig sikrede Henrique sig en kontrakt med UFC efter en knockoutsejr i tredje runde mod Alan Silva ved en Shooto Brazil-begivenhed tidligere i marts i år.

Henrique er en erfaren weltervægter, der konkurrerede i UFC’s Contender Series. Desværre oplevede han i en august 2022-udgave af showet et knockout-tab i tredje runde til Yusaku Kinoshita.

Trænet af den anerkendte træner Andre Pederneiras fra Nova Uniao, kan 6-fods-3-jageren prale af en 80 procents målgang, hvilket sikrer sejre i kampagner som LFA.

Fightere suspenderet af NSAC

Henrique er ikke den eneste fighter, der er suspenderet for doping. Nevada State Athletic Commission (NSAC) suspenderede UFC fjervægtsudsigten Kyler Phillips og den debuterende weltervægtskæmper Darrius Flowers efter at have testet positivt for et forbudt stof kaldet Ostarine den 22. marts.

Ostarine, en selektiv androgenreceptormodulator, har ikke godkendelse fra FDA og er ikke godkendt til human brug eller forbrug i noget land. Uanset FDA’s holdning, kan Ostarine stadig findes i visse kosttilskud på grund af dets potentiale til at hjælpe med muskelvækst.