UEFA reagerer på FCKs kritik af UCL-kvalifikationskampen mod Raków

Video, tags: uefa på kritik af mod - Youtube

UEFA reagerede på FC Københavns kritik af UCL-kvalifikationskampen mod Raków Częstochowa.

Organisationen forklarede, at det var dommeren, der besluttede, at kampen kunne starte, på trods af at FCK-træner Jacob Neestrup mente, at kampen burde have været udsat på grund af tordenvejr. FCK sikrede sig dog en 1-0-sejr i den udekamp i Polen.

Neestrup kritiserede UEFA under pressemødet efter kampen.

“Det provokerede mig dybt, at kampen blev startet med det tordenvejr, der var,” sagde Neestrup.

Han understregede også, at hvis en lignende situation opstod i Danmark, ville han hellere bede spillerne om at gå i omklædningsrummet end at fortsætte spillet.

Ifølge TV 2 sport fremhævede UEFA reglerne og skrev: “I overensstemmelse med paragraf 26.02 i reglerne for UEFA Champions League hviler beslutningen om at starte en kamp hos dommeren.”

UEFA forklarede yderligere, at dommeren besluttede at starte kampen baseret på detaljerede vejrrapporter.

Direktør i Dansk Spiller Forbund, Michael Sahl Hansen, udtrykte bekymring over UEFAs beslutning om ikke at udsætte kampen på forbundets hjemmeside. Han understregede, at spillernes sikkerhed er vigtig.

“Spillernes sikkerhed er alfa og omega, og vi må konstatere, at der ikke blev taget hånd om den fra officiel side i forbindelse med tordenvejret i starten af Rakow-FCK-kampen i går (tirsdag, red.) aftes. Det er dybt forkasteligt, at UEFA ikke udskyder kampen, som den åbenlyst burde være blevet,” sagde Hansen.

Udover Neestrups kritik gav FCK-backen Nicolai Boilesen også udtryk for sin utilfredshed med kampen.

“Jeg synes, det er en skandale. Det lød, som om der var sket en eksplosion på stadion på et tidspunkt,” sagde Boilesen.

Boilesen tvivlede på dommernes observationer og satte spørgsmålstegn ved, hvad de virkelig fokuserede på, selv når de hævdede, at de nøje overvågede situationen.

“De blev ved med at sige, at de holdt øje med det, men hvad holdt de øje med? De havde ikke styr på en skid for at være helt ærlig,” bemærkede Boilesen.

Den anden kamp mellem Raków og FCK er på næste onsdag den 30. august på Parken Stadium.