UCL-kvalifikation: FC København vinder 1-0 over Raków Częstochowa

Video, tags: fc københavn 1-0 - Youtube

FC København sikrede sig tirsdag en 1-0 udesejr mod Raków Częstochowa i UEFA Champions Leagues kvalifikationsrunde. Denne første sejr på Zaglebiowski Park Sportowy placerer FCK tættere på at nå gruppespillet.

Kampens eneste mål blev scoret som et selvmål af Raków-forsvareren Bogdan Racovițan i det 9. minut. Dette skete under et opbygningsspil i venstre side af FCK-backen Birger Meling og fløjspilleren Mohamed Elyounoussi.

Elyounoussi sparkede bolden mod mål, men den ramte Racovițan, hvilket fik den til at vende tilbage i nettet. Rakóws målmand Vladan Kovačević blev overrumplet af boldens uventede bane og var ude af stand til at redde.

Mangel på store muligheder prægede kampens første halvleg. I det 23. minut indsatte Raków-træner Dawid Szwarga Deian Sorescu for at erstatte Jean Carlos på grund af en skade.

Det polske hold havde en chance for at udligne i det 39. minut, hvilket den bosniske dommer Irfan Peljto afviste. Han gennemgik målprocessen og fastslog, at midtbanespilleren Giannis Papanikolaou var i en offside-position.

Efter pausen fik Raków endnu en mulighed for at udligne i det 66. minut. Chancen kom fra indskiftede Sonny Kittel, der forsøgte et skud i FCK’s mål. Efter et langt indkast modtog han bolden i en gunstig position, men tyskeren overspillede sit skud og sendte den over FCK-keeper Kamil Grabaras mål.

Bortset fra Racovițans selvmål scorede ingen af siderne et mål mod deres modstanderes net i løbet af de halvfems spilleminutter og de fire minutter af pausetiden. På trods af at have tabt kampen vandt værtsholdet lidt boldbesiddelsen med 52 procent, sammenlignet med FCKs 48 procent. Raków dominerede også angrebet med i alt ni skud, hvoraf to var på mål. Derimod klarede Jacob Neestrups mandskab kun fire skud, med blot ét på mål.

Den anden kamp er planlagt til næste onsdag på Parken Stadion. FCK vil have en et-måls fordel og skal kun bruge uafgjort for at gå videre til UCL-gruppespillet. Derudover er der endnu ingen bekræftelse på tilgængeligheden af deres playmaker Elias Achouri, som pådrog sig en skade under sidste fredags Superliga-kamp mod Hvidovre.