Tour de France: Jonas Vingegaard sikrer den anden gule trøje

Video, tags: tour de jonas vingegaard den anden gule - Youtube

Jonas Vingegaard vandt søndag Tour de France gule trøje for anden gang i træk. Han vandt med et hul på syv minutter og 29 sekunder til andenpladsen Tadej Pogačar og ti minutter 56 sekunder til tredjepladsen Adam Yates.

“Det er en følelse af at være stolt og glad – vi vinder den for anden gang nu. Det er virkelig fantastisk. I dag med alle de danske mennesker her, var virkelig fantastisk,” sagde Vingegaard.

“Jeg skal ikke kun sige tak til mit team og min familie, men til hele Danmark. De støtter mig, og jeg er virkelig taknemmelig for dette.”

På den anden side fik Pogačar ry for “folkets mester” på Touren, da fans og rivaliserende holdledere vurderede hans præstation som “fremragende.” På etape 21 iværksatte sloveneren flere angreb på de sidste 40 kilometer, men hans indsats blev lukket ned af sprinterens hold, inklusive Vingegaards Jumbo-Visma.

Pogačar overvandt imidlertid kampen ved at føre til Champs-Élysées. I sidste ende blev etape 21 vundet af Bora-Hansgrohes Jordi Meeus, der slog Philipsen og Jayco-AIUlas Dylan Groenewegen.

I år vandt Pogačar den hvide trøje for tredje gang. Lidl-Treks Giulio Ciccone vandt den prikkede trøje med et hul på 14 sekunder med andenrangs AG2R Citroëns Felix Gall.

Philipsen sikrede sig den grønne trøje efter at have slået Lidl-Treks Mad Pedersen med 119 point, mens Lotto-Dstnys Victor Campernaerts opnåede superkampevnen efter tre ugers aggressivt løb. Jumbo-Visma vandt holdkonkurrencen foran UAE Team Emirates.

Første etapesejr i Meeus’ første Tour

Udover at vinde sin første etape, var dette års Tour også Meeus’ debut i den årlige turnering. Meeus beskrev søndagens løb som perfektion.

“Jeg vidste i de foregående spurter, at der var mere muligt end det resultat, jeg viste indtil videre. I dag gik alt perfekt, og jeg er super glad for at afslutte det,” sagde Meeus.

Meeus forklarede, at starten havde været let, og at hans ben havde føltes “utroligt gode” fra det øjeblik, racerne gik helt ud. Den 25-årige sagde, at holdkammeraten Marco Haller havde gjort et perfekt stykke arbejde med positionering og støtte.

Efter Meeus vandt Philipsen andenpladsen, mens Groenewegen vandt tredjepladsen. Pedersen var tæt på at sikre fjerdepladsen med et perfekt cykelkast til stregen.