Tour de France: Jai Hindley vinder 5. etape for at gøre krav på den gule trøje

Video, tags: tour de jai hindley 5. etape gøre krav på den gule - Youtube

Bora-Hansgrohes Jai Hindley vandt onsdag 5. etape af Tour de France for at gøre krav på den gule trøje.

Etape 5 startede med et højt bjerg, det baskiske Grand Départ, med mange briller indtil endelinjen. Under denne rute skete der en splittelse i pelotonen før stigningen. Splittelsen resulterede i, at en mindre gruppe ryttere – inklusive Hindley – brød væk.

Stærke ryttere som den belgiske rytter Wout van Aert drev gruppen. Det lykkedes dem at have et maksimalt forspring på fire minutter på toppen af Col de Soudet.

Da de nærmede sig Marie Blanques top, reagerede Hindley på et angreb fra Østrigs Felix Gall. Den 27-årige var i stand til at matche tempoet og droppede Gall. Derfra kom australieren ned til målstregen i Laruns og formåede at blive etapevinder i sin Tour-debut.

“Jeg improviserede på en måde derude og nød cykelløb, og jeg formåede lige at finde mig selv i den gruppe,” sagde Hindley. “Jeg nød det derude i dag. Det er virkelig utroligt. Jeg har ingen ord – jeg har virkelig ingen ord.”

Vingegaard bliver en stærk kandidat til maillot jaune

I mellemtiden blev Jumbo-Vismas Jonas Vingegaard den stærkeste kandidat til maillot jaune efter at have slået UAE Team Emirates’ Tadej Pogačar i etape 5. Vingegaard er nu kun 47 sekunder efter Hindley og 53 sekunder foran Pogačar på den generelle rangliste.

Efter at være kommet ned fra bjerget tog Jumbo-Visma-holdet kontrol over tempoet i front af den førende gruppe af ryttere. De tog over fra UAE Team Emirates, som tidligere havde sat tempoet.

Den amerikanske cykelrytter Sepp Kuss øgede tempoet, da han steg op til de øverste skråninger af Marie Blanque. Kun Vingegaard og Pogačar var i stand til at matche hans tempo.

Vingegaard accelererede 1.500 meter fra toppen. Pogačar var derimod ude af stand til at reagere og fulgte kun med i danskerens acceleration. Efter at have nået toppen fulgte Vingegaard Hindley med et minut og fem sekunder. Han havde et forspring på 36 sekunder over Pogačar.

Den forsvarende mester formåede at forbedre sin position nær målstregen. Han overhalede flere ryttere, herunder Gall, Emanuel Buchmann og Giulio Ciccone. Vingegaard blev til sidst nummer fem med kun 34 sekunder efter Hindley.