Østrigs GP: Max Verstappen vinder guld

Max Verstappen - Max Verstappen 2017 Malaysia 3 - CC BY-SA

Max Verstappen vandt det østrigske F1-grandprix på Red Bull Ring søndag, hvilket forlængede sin dominans for sæsonen. Sejren var den 42. sejr i den 25-åriges karriere.

Denne sejr markerede kørerens femte sejr på Red Bull Ring gennem hele hans ophold i F1. Verstappen startede løbet med pole position efter at have vundet 100 kilometer sprintløbet med maksimumpoint dagen før. Han noterede den hurtigste omgang søndag.

Verstappens sejr forlængede også hans holds, Red Bull, F1-vinderrække til 10. Den hollandske racer sagde, at bilen var “brændt”, og løbet var fantastisk.

“Jeg nyder bare øjeblikket, når jeg kører denne bil og arbejder med dette team,” sagde Verstappen. “Sprint-weekenden er altid hektisk, og mange ting kan gå galt, men heldigvis gik mange ting rigtigt.”

Charles Leclerc indtog andenpladsen med et hul på fem sekunder. Leclerc bragte Ferrari til sin 800. podiemilepæl. Sergio Perez, Verstappens holdkammerat, kæmpede fra den 15. startposition og blev nummer tre.

På fjerdepladsen afsluttede Carlos Sainz løbet for Ferrari. McLarens Lando Norris sluttede på femtepladsen, og Aston Martins Fernando Alonso vandt sjettepladsen.

Lewis Hamilton – en syvdobbelt verdensmester – sluttede på syvendepladsen med sin Mercedes-holdkammerat George Russell på ottendepladsen. Pierre Gasly var niende for Alpine, og Lance Stroll fik det sidste point for Aston Martin. Løbets resultater ændrede sig dog efter straffe idømt af arrangøren.

Fyldt med sanktioner og protester

Løbet oplevede flere tidsstraffe, da kørerne gentagne gange overskred sporgrænserne. Mere end 1.200 sanktioner blev identificeret og anvendt. Resultaterne blev justeret efterfølgende, hvor otte kørere blev fundet at have overtrådt, inklusive Hamilton og Sainz.

Efter løbet protesterede Aston Martin over banegrænseovertrædelserne. Holdet hævdede, at FIA ikke straffede alle lovovertrædere, inklusive dem, der stod på podiet. Mere end 100 omgange blev slettet i alt forårsaget af sporgrænseovertrædelser under løbet. Aston Martin bad FIA om at gennemgå de slettede omgange og anvende de respektive straffe.

Den endelige klassificering ændrede løbsresultaterne, da Sainz blev degraderet fra fjerde til sjette, hvor Norris rykkede op til fjerde og Alonso til femte. Hamilton og Russell byttede deres positioner til henholdsvis ottende og syvende.