9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Lillian Gjerulf Kretz vender tilbage til TV Avisen

Stock Photo, tags: lillian gjerulf kretz tilbage til tv - upload.wikimedia.org

Lillian Gjerulf Kretz skal tilbage til Danmark og påtage sig værtsrollen på TV Avisen efter at have tilbragt seks år som korrespondent for DR i USA.

Marie Buss, chefredaktør på TV Avisen, glæder sig til at have Kretz tilbage på værtsholdet.

“Lillian Gjerulf Kretz har en særlig evne til at gøre det komplicerede stof forståeligt og bringe historierne tættere på danskerne,” sagde Buss.

“Jeg er meget glad for, at vi har fået Lillan Gjerulf Kretz med som vært på TV Avisen. Lillian er en utrolig dygtig journalist, der kommer med stor erfaring fra forskellige roller som reporter, korrespondent, tidligere været på TV Avisen og andre af DR’s magasiner,” sagde Buss.

Kretz bliver TV Avisens nye ansigt

Kretz glæder sig til at være på skærmen og informere seerne om, hvad der sker i verden.

“Public service-nyhedsformidling har aldrig været vigtigere end nu. Vi lever i en tid, hvor misinformation trives, og demokrati mange steder er under pres,” sagde Kretz.

“Derfor er det afgørende at vide, hvor man kan finde fakta, man kan stole på. For mig har TV Avisen altid været det anker. Jeg ser frem til at blive en del af opgaven.”

TV Avisen vil efter relanceringen fylde mere på DR’s platform. Denne beslutning ser også Kretz knyttet til en fleksibel rolle. Kretz vises på TV Avisen klokken 18.30. og kl. og i live-udsendelse i løbet af dagen og aftenen.

Kretz vil fokusere på store internationale begivenheder i samarbejde med DR’s udenrigsredaktion.

DR får også en ny USA-korrespondent, der afløser Kretz, Jakob Krogh. Han vil være baseret i Californien og rapportere om alt uden for Washington.

Krogh har en baggrund i international journalistik og var den førende internationale redaktør på DR Nyheder.