Fernando Alonso åbner op for muligheden for at vinde det spanske GP

Video, tags: fernando alonso det spanske - Youtube

Fernando Alonso har åbnet op for sine chancer for at vinde det spanske grandprix, som finder sted søndag den 4. juni på Barcelonas Circuit de Barcelona-Catalunya. Efter en andenplads i Monaco sidste weekend udtrykte han tvivl om at sikre sig endnu en sejr.

Alonsos sidste sejr var for over et årti siden, den 12. maj 2013. Selvom han har opnået 15 podieplaceringer siden den sejrrige søndag, har Aston Martin-køreren aldrig igen stået på podiets højeste trin.

“Jeg tror ikke realistisk, at vi kan kæmpe om sejren, lad os være klare. Red Bull har været meget dominerende hele sæsonen lang, og jeg kan ikke se nogen grund til, at de i Barcelona ikke skulle sigte efter en en-to.” Men lad os se, hvad vi kan gøre,” sagde Alonso. “Et par opdateringer til alle, især for Ferrari og Mercedes i Monaco, så lad os se.”

Alonsos seneste bane

Hans ihærdighed til at vinde er dog stadig tydelig. Ifølge Formel 1-hjemmesiden fortalte han sin raceringeniør, at han kørte som “et dyr”, mens han kørte for at slå Max Verstappen sidste weekend. Faktisk var han et halvt minut på drift af Red Bull-køreren ved målstregen, det tætteste han er kommet på førstepladsen i ni år.

Bortset fra F1 har han bevist sig selv som en lige så konkurrencedygtig kører i andre kategorier. Hans seneste løb i World Endurance Championship med Toyota i 2018/2019 blev også mødt med forbløffende succes.

“Da jeg gik ind i [ethvert] løb, kæmpede jeg om hvilken som helst position med mentaliteten om at få det, det maksimale fra bilerne. Nogle gange er det P7, nogle gange er det en podiemulighed,” sagde han.

“Jeg ved, at der i Formel 1 er gået et par år allerede siden Ferrari-tiden, men i udholdenhed gik jeg ind i hvert løb og vandt løbet og verdensmesterskabet, så det er ikke så længe siden.”

Spanieren skal igen konkurrere mod Red Bulls Verstappen, Mercedes’ Lewis Hamilton og Ferraris Charles Leclerc.

Ferrari er klar til at introducere en række nye dele til det kommende løb, mens Mercedes holder ud med at bruge deres opgraderede pakke. På samme måde bliver Alonso nødt til at stole på den “særlige energi”, han sagde, at hans hjemmefans giver ham, hver gang han kører der.