FCN vinder 2-0 over FCSB og går videre til Conference League playoff-runden

Video, tags: conference - Youtube

FC Nordsjælland vandt torsdag 2-0 hjemme over rumænske FCSB og gik videre til playoff-runden i Conference League-kvalifikationen. Tidligere endte den første kamp uafgjort 0-0 i Rumænien.

FCN skal op imod det serbiske parti Partizan, som eliminerede Aserbajdsjans Sabah fra Baku gennem straffespark. Kampen er planlagt til 24. og 31. august. Hvis FCN vinder, er det første gang, de går ind i en europæisk gruppespil, siden de deltog i Champions League i efteråret 2012.

Hvordan spillet udfolder sig

Den enestående præstation kom fra FCNs danske angriber, Marcus Ingvartsen, som lavede en spænding og scorede mål i både første og anden halvleg.

I det 41. minut sikrede Ingvartsen sit første mål fra straffespark lige før pausen. FCN fik straffesparket, efter at midtbanespilleren Mohamed Diomande oplevede en lille kontakt på skulderen fra FCSB-forsvareren Alexandru Pantea. Diomande faldt derefter til jorden, hvilket fik Kosovo-dommeren Genc Nuza til at fløjte.

Ingvartsen placerede dygtigt et lavt-drevet skud forbi FCSB’s målmand, Ștefan Târnovanu, og fandt bagsiden af nettet.

FCSB reagerede dog på FCNs taktik ved at foretage udskiftninger i første halvleg i det 46. minut. Træner Elias Charalambous erstattede to spillere, angriberen Andrea Compagno for Octavian Popescu og David Miculescu for Ovidiu Popescu.

I det 62. minut befandt FCSB sig i en ulempe. Den rumænske forsvarsspiller Vlad Chiricheș modtog sit andet gule kort og blev efterfølgende udvist af dommeren efter en tackling på Diomande under et kontraangreb i venstre flanke. Tidligere fik Chiricheș sit første gule kort i første halvlegs skadetid.

I det 84. minut scorede Ingvartsen sit andet mål efter at have modtaget en backheel-assist fra indskiftede Ibrahim Osman. Han udløste et langskud fra uden for FCSB’s straffesparksfelt og sendte bolden ind i den fjerneste stolpe af Târnovanus mål.

Ifølge Sofascore dominerede FCN kampen med 18 skud, med syv på mål, mens FCSB klarede syv skud, hvoraf fire var på mål. FCN sikrede sig flere hjørnespark, otte i forhold til FCSB’s fire.