9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


FC Midtjylland indgår aftale om at overtage CD Mafra

Video, tags: fc aftale om cd - Youtube

Den snak, der har stået på i otte måneder om FC Midtjyllands overtagelse af CD Mafra, er endelig nået til sin afslutning. Holdet baseret i Estádio Municipal de Mafra meddeler, at denne aftale vil styrke deres side, og klubben glæder sig over at være destinationen for lån og ungdomsudvikling.

Formålet med denne aftale er, at FCM sender deres unge og spændende udsigter til at få mere spilletid i Liga Portugal 2, anden division i portugisisk fodbold.

Denne aftale kan også genskabe FCM’s profitskabende succes ved at sælge Ousmane Diomandé, som Hedens Drenge sendte ham på lån til sæsonen 2022-23. Men kun halvvejs gennem sæsonen fangede hans solide opvisning i den anden række af portugisisk fodbold Sporting CPs øjne. Diomandés lån til CD Mafra blev afskåret, og Sporting CP betalte €7,5 millioner for at bringe ham til Estádio José Alvalade, og han vil blive der indtil 2027.

Dette partnerskab hjælper også den danske side med at udvide deres scouting-netværk og mulighed for at signere sydamerikanske spillere. At sende en ny underskrevet sydamerikaner til Portugal vil være en blød overgang for spillerne, da sprog- og klimafaktorerne ikke ville være hindringerne for at tilpasse sig Europa, sammenlignet med at tage direkte til Danmark.

Denne aftale er dog ikke kun eksklusiv for udenlandske spillere. Under de rette betingelser og hensyn kan nogle seniorspillere slutte sig til den Mafra-baserede klub.

CD Mafras rejse

I de sidste fire sæsoner er CD Mafra konsekvent sluttet i den øverste halvdel af Liga Portugal 2-stillingen. I sæsonen 2022-23 sluttede Ricardo Sousas hold på sjettepladsen på finalebordet.

Klubben spillede for det meste i de regionale ligaer i fortiden. Det arbejdede sig gradvist op, indtil det vandt oprykning til de nationale ligaer i sæsonen 1991-92.

På klubbens 50 års jubilæum rykkede de op i anden division, men klubben skal rykke tilbage efter at have afsluttet sæsonen på den 21. plads. CD Mafra skulle senere rykke tilbage til den nukaldte Liga 2 i 2018 og har været i divisionen siden.