Danmarks Carl-Frederik Bévort hævder sejren i Fyen Rundt

Stock Photo, tags: carl-frederik fyen - cdn.pixabay.com

Carl-Frederik Bévort, en 19-årig cykelrytter fra Uno-X-holdet, dukkede op som den hurtigste deltager og vandt i Fyen Rundt-stævnet i søndags.

Bévort satte et stærkt tempo under det sidste stykke, så de andre ikke kunne følge med og sikrede sig sin overraskende sejr i løbet, der begyndte og sluttede i Middelfart.

“Det var lidt uventet. Det var ment som et leadout til Lasse (Norman Leth, red.), men så kiggede jeg tilbage og havde hul. Det er specielt og virkelig fedt,” sagde Bevort til TV 2.

Anden og tredjepladsen blev hævdet af Nicklas Amdi Pedersen fra Coloquick og Alexander Salby, der repræsenterede det danske landshold.

Lasse Norman Leth, et fremtrædende medlem af det danske atletiklandshold, er tilfreds med sin holdkammerats triumf i løbet, på trods af at den oprindelige plan var, at Leth selv skulle kæmpe om sejren.

En overraskende sejr

Denne triumf er Bévorts mest betydningsfulde bedrift på vejen. Han kan også sætte en ære i at vinde DM for juniorer i 2021, både i den individuelle tidskørsel og landevejsløbet.

Inden for banecykling er Bévort medlem af det prestigefyldte danske hold, der konkurrerer i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Han har også rekorden for det individuelle forfølgelsesløb på 4000 meter, som han satte for lidt over et år siden, og det satte Leth fra førstepladsen.

Før finalen var rytterne aggressive hele dagen. Pelle Køster fra Team Co: Play-Giant førte løbet 36 kilometer alene før målstregen. Han blev dog indhentet, og tempoet satte fart, da rytterne kom ind på den syv kilometer lange rundstrækning i Middelfart.

Det lykkedes Rasmus Bøgh Wallin og Simon Bak at bryde væk fra feltet i løbet, trods Michael Valgren og Mathias Norsgaards forsøg på at lancere deres egne strategier. De to ryttere holdt en føring på cirka 15 sekunder over den jagende flokk, men deres fordel var kortvarig.

På den sidste lille stigning i skoven mod byens syd blev de indhentet af resten af marken. I sidste ende var det Bévort, der stod som vinder af løbet.