9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Danmark vinder holdtidskørsel i Tour de l’Avenir

Video, tags: holdtidskørsel tour de - Youtube

Danmarks cykelhold er kommet i top i 3. etape af Tour de l’Avenir 2023, en 27 kilometer lang holdtidskørsel i Vatan, Frankrig. Løbet fandt sted den 23. august 2023 og involverede klatring på i alt 145 meter.

Det danske herrehold gennemførte TTT på 28 minutter og 13 sekunder, med en hastighed på 56,35 km/t. Bagud var Frankrig med 13 sekunder og Belgien med 31 sekunder. Sejren bringer Danmark i den samlede føring.

Carl-Frederik Bevort fører nu det samlede klassement med samme tid som sin holdkammerat Simon Dalby. Frankrigs Pierre Thierry er tæt bagud på tredjepladsen med syv sekunder tilbage. Mathys Rondel og Axel Huens ender på henholdsvis fjerde- og femtepladsen med tretten sekunder efter Thierry.

Sejren tog dog hårdt på spillerne, med en video, der viser rytterne, der viser tegn på total udmattelse efter løbet.

I videoen kan man se Bevort hælde en flaske vand ud over en af sine nedlagte holdkammerater, der lå på ryggen i vejkanten, fuldstændig drænet fra løbet.

Tour de l’Avenir er et årligt etapeløb for mænds cykelløb, som anses for at være et “miniature Tour de France.” Løbet er åbent for ryttere under 23 år, og det ses ofte som et udstillingsvindue for unge talenter inden for cykelsporten. 2023-udgaven af løbet begyndte den 21. august 2023 og slutter den 27. august 2023.

Dette løb bliver ofte et springbræt for unge ryttere, der ønsker at konkurrere i Tour de France. Det er blevet en karrierestarter for nogle af sportens store navne, herunder Tadej Pogačar, Egan Bernal og Nairo Quintana.

2022-udgaven af løbet blev vundet af Belgiens Cian Uijtdebroeks, som kørte for Bora-Hansgrohe. Han blev den første belgiske vinder efter 12 år og er et sjældent eksempel på en GC-rytter fra landet, der er kendt for at producere Classics-specialister og sprintere.