BWF forlænger spinserv-forbuddet indtil OL i Paris 2024

rb, tags: bwf - images.unsplash.com

Den danske badmintonspiller Marcus Rindshøj overraskede publikum med sin utrolige “superserv” ved en turnering i Polen. Men på grund af bekymringer rejst af spillere og BWF Atleternes Kommission, har BWF indført et midlertidigt forbud mod denne ekstraordinære serve.

BWF-præsident Poul-Erik Høyer anerkender værdien af innovation i spillet, men beslutningen om at forbyde “spin-serven” blev truffet på baggrund af feedback, der indikerer dens potentielle negative virkning.

I et forsøg på at sikre en jævn progression af de olympiske og paralympiske turneringer samt kvalifikationsperioderne, er det midlertidige forbud mod spinserven blevet forlænget med yderligere 15 måneder ud over det oprindelige forbud, der blev pålagt i maj. Denne strategiske beslutning blev truffet efter grundige overvejelser og konsultationer i badmintonmiljøet.

Rindshøjs banebrydende serv ved Polish Open-turneringen viste en utraditionel teknik. I modsætning til den traditionelle serve, drejer spilleren fjerbolden, før han rammer den.

De holder fjerbolden ved proppen med venstre hånd, mellem tommelfingeren og langfingeren. Derefter drejer de den mod uret, mens den serveres. Fjerboldens uforudsigelige flyvevej gjorde det svært for modstanderne at forudse og returnere skuddet.

Støtte fra badmintonsamfund

Forbuddet har modtaget støtte fra forskellige badmintonforeninger verden over. Kenny Goh, generalsekretæren for Badminton Association of Malaysia, udtrykte bekymring for, at spinserven kunne forstyrre spillet og være til ulempe for modtagere. Gohs bekymring fremhæver vigtigheden af retfærdighed for alle badmintonspillere.

Med forbuddet i kraft, skal spillere justere deres strategier og anvende alternative serveringsteknikker i kommende turneringer og kvalifikationsbegivenheder, der fører til OL og Paralympiske Lege i Paris 2024. Dette forbud giver spillere mulighed for at udforske nye tilgange og fremvise deres færdigheder uden at stole på spinserven.

BWFs generalsekretær, Thomas Lund, støtter innovation, men understreger behovet for yderligere information om servens effekt. Mens forbuddet fortsætter, vil BWF indsamle værdifuld indsigt og data for at evaluere spin-serven. Denne vurdering vil informere fremtidige beslutninger vedrørende dens permanente status i spillet.