AGF udlåner den norske angriber Sigurd Haugen til NAC Breda

Video, tags: den norske angriber sigurd haugen nac - Youtube

NAC Breda har lejet den norske angriber Sigurd Haugen fra den danske Superliga-klub AGF. Eerste Divisie-klubben bekræftede dette på deres hjemmeside og afslørede, at lånet inkluderer en permanent aftaleoption i slutningen af sæsonen.

NAC Bredas tekniske direktør, Peter Maas, sagde på hjemmesiden, at klubben havde afsluttet købet af offensivspilleren med Haugens underskrift.

“Med ankomsten af Sejdiu, Kuijpers og nu Haugen har vi fuldført de offensive forstærkninger til dette sommervindue,” sagde Maas. “Sigurd er en angriber med dybde og hurtighed. Vi har nu en masse variation i frontlinjen.”

Angående Haugens afsked med et en-sæsons lån, afslørede AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye årsagen på klubbens hjemmeside med manglende spilletid som årsag til lånet.

“Det er ingen hemmelighed, at Sigurd Haugen har savnet spillet, og han fortjener at spille og score mål,” sagde Bjørnebye.

Bjørnebye delte sin mening om Haugens afgang og sagde, at lånet vil være en god mulighed for den 26-årige angriber.

“Det får han nu mulighed for i en god klub i Holland, som spiller på en måde, der passer godt til Sigurds type som angriber,” sagde Bjørnebye.

Desuden afslørede han, at AGF har en plan for Haugens tilbagevenden efter hans låneperiode med henblik på at integrere ham tilbage på holdet.

“Vi tror stadig på Sigurd som angriber og har et langsigtet blik på ham som AGF’er,” sagde Bjørnebye.

“Han er en angriber, der arbejder hårdt, men nu savner spilletid og mål. Derfor en lejeaftale, hvor Sigurd kan søge spilletid et andet sted, en rigtig god løsning for alle parter.”

AGF sikrede sig købet af Haugen i sommeren 2022. Igennem sin periode i AGF deltog han i 34 kampe og scorede seks mål.

Han deltog også i flere kampe i den indledende runde af Europa League og repræsenterede Norge som ungdomslandskamp. Gennem hele sin karriere spillede han 215 kampe og nåede at score 93 mål og levere 19 assists.