9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


FCK’s anfører er fraværende til sæsonåbningen på grund af en skade

Video, tags: anfører til af en - Youtube

Viktor Claesson kom til skade under FC Københavns træningslejr til løvernes sidste venskabskamp i Østrig. Klubben afslørede dog ikke de nøjagtige detaljer om Claessons skade.

Selvom den 31-årige spiller forblev skadesfri gennem hele den foregående sæson, skal han se de første kampe i den nye sæson fra sidelinjen. Ifølge klubbens officielle hjemmeside har yderligere test vist, at holdkaptajnen skal være ude af spillet i fire til seks uger.

Claessons karriere

Claesson har været FC Københavns 55. anfører siden maj 2022, hvilket gør ham til den syvende anfører fra Sverige i klubbens historie.

Før Claesson var Tobias Linderoth og Johan Wiland to af de seks svenske spillere, der var anfører for klubben. Linderoth fungerede som anfører i 85 kampe mellem 2005 og 2007, mens Wiland påtog sig anførerposten i 30 kampe mellem 2011 og 2012.

Derudover har Marcus Allbäck, Pelle Nilsson, Mikael Antonsson og Erik Johansson hver været anfører for klubben et par gange.

Klubben sender ønsker til Viktor og håber på en hurtig og fuldstændig bedring.

FCKs kommende modstandere

FC Københavns åbningskamp spilles mod Lyngby Boldklub lørdag eftermiddag. FC København skal så møde Breidablik, de islandske fodboldmestre, i anden runde af Champions League-kvalifikationen. Islændingene vandt med en 2-1 hjemmesejr over Shamrock Rovers.

Da Breidablik sikrede sig en 1-0-sejr i første kamp og deres 2-1-sejr i anden kamp, har de forseglet deres plads mod FCK. Efter femten minutter inde i anden kamp scorede Jason Svanthorsson åbningsmålet for Breidablik, og de fastholdt føringen indtil pausen.

I den tidlige fase af anden halvleg fordoblede Höskuldur Gunnlaugsson føringen. Kort efter scorede Graham Burke fra Shamrock Rovers et straffespark for at bringe stillingen til 2-1, men det irske hold kunne ikke indsnævre hullet.

Den første kamp mellem Breidablik og FC København afvikles på Breidabliks hjemmebane næste onsdag, efterfulgt af en returkamp i København en uge senere.

Den svenske klub BK Häcken er også gået videre til anden kvalifikationsrunde med en 2-0-sejr over The New Saints fra Wales.