9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Janni Serra kommer til AGF-truppen som ny angriber

Stock Photo, tags: janni serra til - upload.wikimedia.org

AGF har foretaget et bemærkelsesværdigt opkøb af den tyske angriber Janni Serra, som har bevist sine målscorende evner i den bedste og anden række 2. Bundesliga.

Serra kommer til AGF via en fri transfer, da hans kontrakt med Arminia Bielefeld udløb tidligere på sommeren.

Med en imponerende rekord på 47 mål og 15 assists bringer Serra et væld af erfaring med sig fra Tysklands bedste ligaer. Trods AGF’s nylige nedrykning fra 2. Bundesliga har han skrevet under på en fireårig kontrakt og vil uden komplikationer træde ind i AGF-truppen.

Ifølge Transfermarkt er den 193 centimeter høje angriber vurderet til en million euro, hvilket er omkring 1,12 millioner dollars. Det placerer ham i toppen af AGF’s hierarki værdimæssigt sammen med spillere som Yann Bisseck, Kevin Yakob og den norske nytilkomne Magnus Knudsen.

Serra er den femte nye tilføjelse til AGF denne sommer, efter køb af Felix Beijmo fra Sverige, Tobias Bech, Michael Akoto fra Tyskland og Knudsen.

Der er i øjeblikket tre tyske spillere og en tysk cheftræner i Aarhus-klubben.

Serras karriere gennem årene

Den 25-årige spiller, der oprindeligt kommer fra Hannover, har repræsenteret sin hjembysklub og Borussia Dortmund på ungdomsniveau.

I sin seniorkarriere har angriberen spillet for Dortmunds andethold og haft et lejeophold hos VfL Bochum. I 2018 sluttede han sig til Holstein Kiel i Nordtyskland, hvor han spillede indtil sommeren 2021. Senere flyttede han til Arminia Bielefeld, en Bundesliga-klub dengang, men i øjeblikket bosat i tredje division efter to på hinanden følgende nedrykninger.

Serra har spillet for forskellige tyske ungdomslandshold med 31 landskampe. Han har medvirket i 16 tyske U21-landsholdskampe og scoret to mål.

“Han har scoret mål gennem hele sin karriere og har som 25-årig allerede en stor erfaring på højt niveau for flere klubber. Det vil komme ham til gavn i Superligaen, hvor han kommer til at give os andre og nye strenge at spille på,” sagde Stig Inge Bjørnebye, AGF’s sportsdirektør.

Bjørnebye opfattede ham som en topangriber, de nu effektivt kan inkorporere i truppen. Han tilføjede, at Janni konsekvent har vist sine evner i tysk fodbold gennem årene, og det er bemærkelsesværdigt, at en angriber af hans kaliber ville overveje at komme på et dansk hold.