9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Skjelmose undskylder for at have spredt rygter om van Aert

Mattias Skjelmose - Mattias Skjelmose (2023 02 19)., tags: rygter om van - CC BY-SA

Den danske cykelrytter Mattias Skjelmose har undskyldt for at sprede rygter om, at belgiske Wout van Aerts ønskede at opgive Tour de France.

På hviledagen opstod rygter om, at Jumbo-Visma-rytteren ville forlade etape 10 for at deltage i sit andet barns fødsel. Skjelmose fortalte om rygterne i et interview med den danske tv-kanal TV2.

Danskeren indrømmede sin fejl senere på etape 11. Han undskyldte og fortalte det belgiske nyhedsmedie Sporza, at rygtet havde spredt sig yderligere på grund af ham.

“Vi havde diskuteret [Van Aerts exit] under [pre-stage 10] holdmødet i bussen. Så sagde jeg i et interview med dansk tv, at Jumbo-Visma ville arbejde hårdt under etapen for Van Aert, da han var på vej hjem,« sagde Skjelmose.

Den 22-årige sagde, at han forstod, at van Aert og Jumbo-Visma var utilfredse med rygterne. Han håbede at undskylde over for den belgiske rytter personligt.

‘Måske vil han have mig til at gå hjem’

Van Aert benægtede sit rygte om tilbagetrækning, da det steg i medierne. Han påstod, at det var nonsens, da han kun havde ønsket at ringe til sin kone for at spørge om hendes tilstand.

Holdkammerat og nuværende maillot jaune-holder Jonas Vingegaard afklarede også bestemt, at van Aert ville fortsætte resten af årets Tour med Jumbo-Visma.

“Jeg aner ikke, hvor den dreng [Skjelmose] har det fra. Jeg har aldrig talt med ham. Men jeg vil spørge ham i morgen. Måske vil han have, at jeg skal hjem,” sagde van Aert.

Belgieren var til stede på 11. etape og sluttede på niendepladsen.

Trin 11

Rytterne oplevede en regnfuld etape i onsdags, i kontrast til den solrige etape 10.

Regn begyndte at falde over Moulins på de sidste kilometer. Tilstanden skabte flere tekniske udfordringer og rundkørsler for sprinttog. På trods af situationen lykkedes det rytterne at afslutte løbet sikkert.

Den belgiske rytter Jasper Philipsen, den nuværende maillot vert-bærer, vandt etapen. Det var hans fjerde etapesejr efter etape 3, 4 og 7. Jayco–AlUlas Dylan Groenewegen blev nummer to og Bahrain Victorious’ Phil Bauhaus på tredjepladsen i etape 11. Bryan Coquard blev nummer to for den grønne trøje med 145 point efter Philipsen.