Det skotske distrikt håber, at 2023 UCI Cycling World Championships vil tiltrække turister

Alejandro Valverde wins the 2018 road race in Innsbruck., tags: falkirk uci cycling world - CC BY-SA

Det skotske distrikt Falkirk forbereder sig på at være vært for UCI Men’s Elite Road-løbet søndag den 6. august. Løbet er en del af den indledende udgave af UCI Cycling World Championships, som vil se verdens bedste cykelryttere konkurrere i Skotland i 11 dage fra 3. til 13. august.

Da løbet vil blive udsendt over hele verden, ser Falkirk-beboere og distriktets embedsmænd løbet som en mulighed for at blive forfremmet til et globalt publikum som en destination at besøge.

Med andre ord forventer de, at arrangementet vil være med til at tiltrække flere turister til at komme til Falkirk ved afslutningen af mesterskabet.

Talsmand for økonomisk udvikling Rådmand Paul Garner udtrykte sin glæde over at være en del af facilitator-arrangøren for 2023 UCI Cycling World Championships.

“UCI Cycling World Championships er den største cykelbegivenhed, der nogensinde er blevet arrangeret, med verdens største ryttere på vej mod Skotland i løbet af august,” sagde Garner.

“Vi er glade for at spille vores rolle i denne betydningsfulde, internationale sportsbegivenhed, når Mænds Elite Road Race kører gennem vores byer og landsbyer i august.”

UCI Mænds Elite Road race

Men’s Elite Road-løbet vil strække sig over 227 kilometer fra Edinburgh til Glasgow. Cyklisterne vil passere over Firth mod Queensferry-overfarten, før de kører til Fife via Clackmannanshire, Falkirk og Stirling. George Square i Glasgow bliver målstregen.

Udover ruten i Falkirk vil deltagerne køre gennem 52 kilometer af ruten mellem byer, landsbyer og bycentre. De forventes at komme ind i Falkirks centrum kl. 10.30, omkring 36 minutter efter, at de har startet deres løb.

Falkirk Council har indvilliget i at bruge £300.000 til at reparere ruten, der blev brugt til det kommende mesterskab. Reparationen omfatter permanent lapning, revneforsegling og genopbygning af hele kørebanen.

Politimotorcyklister og private transportadministrationsfirmaer vil også bevogte alle ruter. Vejene bliver midlertidigt lukket for offentligheden.