2023 Tour de France: En tilskuer forårsager et styrt på 15. etape

Video, tags: tour de en tilskuer - Youtube

Rytterne på 15. etape af Tour de France stødte på et styrt efter en kollision med tilskuere i siden af vejen. En tilskuer stak angiveligt en arm i kilometer 128, som fangede Jumbo-Vismas Sepp Kuss, og tabte ham og en peloton bag ham.

Cyklister inklusive Biniam Girmay, Kevin Vermaerke, Lars van den Berg, Egan Bernal og Pascal Eenkhoorn kørte sammen med Kuss i styrtet. Flere andre faldt også, men fortsatte straks turen.

Nathan Van Hooydonck led et kraftigt fald efter at have ramt Kuss og jorden. Den belgiske rytter formåede at fortsætte løbet efter at have hvilet.

I første omgang var feltet kun 40 sekunder fra udbrydergrupperne. Dette styrt bremsede dem med over fire minutter med et mellemrum på 10 kilometer for at sikre tilstanden.

Alle ryttere involveret i styrtet kunne fortsætte til Saint-Gervais Mont-Blanc, hvor Bahrain-Victorious’ Wout Poels tog en solosejr.

Tæt kamp på scene 15

Etape 15 af dette års Tour fandt sted i Alperne, kendt for sit udfordrende bjergrige terræn. Tre stigninger i første kategori, anden kategori og tredje kategori førte til topmødet ved Saint-Gervais Mont-Blanc.

I begyndelsen af etapen fra Les Gets lavede Alpecin-Deceunincks Mathieu van der Poel et tidligt træk på en kort stigning. Det tog noget tid for en udbrydergruppe at danne sig, da andre ryttere iværksatte angreb i løbets første 50 kilometer.

Udover van der Poel var flere andre ryttere som Giulio Ciccone, Julian Alaphilippe og Neilson Powless alle i front for at lave deres træk. Bora-Hansgrohes Nils Politt brød dog fra feltet på kilometer 29.

Efterhånden som stigningen skred frem, slog andre ryttere som Wout van Aert, Mattias Skjelmose og Mikel Landa bro over kløften og sluttede sig til dem. Desværre skete den anden Tours styrt og forårsagede en afbrydelse kort efter.

Etape 15 var også en kampplads for den generelle klassement (GC) leder Jonas Vingegaard og gul trøje håbet Tadej Pogačar. Pogačar indledte flere angreb på Vingegaard, men den danske rytter blev ved med at hale efter ham.

Med 950 meter til mål accelererede Pogačar for at komme til fronten. Vingegaard holdt dog trit med sin rival, mens han spurtede mod målstregen og beholdt deres positioner i GC.

Poels vandt 15. etape efter at have gået solo fra kilometer 11 til målstregen. Bag ham vandt van Aert nummer to, og Mathieu Burgaudeu tog tredjepladsen.